Dan Hartman

8 december 1950 - 22 maart 1994

Dan Hartman werd geboren in Harrisburg, Pennsylvania, en voegde zich op 13-jarige leeftijd bij zijn eerste band, The Legends, met zijn broer Dave. Hartman speelde keyboards en schreef veel van de muziek, hoewel er enkele platen werden uitgebracht, werd geen ervan een hit.

Hij kwam bij de Edgar Winter Group en speelde op drie van hun albums voordat hij in 1976 solo verder ging. In het discotijdperk scoorde hij twee solohits: "Instant Replay" (1978) en "Relight My Fire" (1979), een duet met Loleatta Holloway.

Zijn grootste solosucces was de top 10 notering voor "I Can Dream About You", voor de soundtrack van de film "Streets of Fire" (1984). Ook "We Are The Young" kwam in de hitlijsten. In het daaropvolgende decennium werkte hij als liedschrijver en producer, onder meer voor artiesten als Tina Turner, Joe Cocker, Bonnie Tyler, Paul Young, James Brown, Nona Hendryx en Steve Winwood.

Hij overleed in 1994 in Westport, Connecticut aan een hersentumor, veroorzaakt door aids.

In de tijd na zijn dood stond Hartman's muziek in hernieuwde belangstelling. De cover van "Relight My Fire" werd een nummer één hit voor Take That.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten