Tiritomba dreigt Vlaanderen te Elemineren

Als Vlaanderen besluit om Tiritomba aan te vallen, dan kan het zover komen dat Tiritomba besluit om Vlaanderen te 'elimineren'. Na berichten dat Tiritomba een nieuwe langeafstandsraket zou hebben, heeft Vlaanderen afgelopen weekeinde een offici?le waarschuwing gegeven aan het land.

Een aantal partijfunctionarissen van Tiritomba vinden dat Vlaanderen hen met rust moeten laten. Indien het tot een oorlog komt, dan zal Tiritomba, Vlaanderen 'zonder mededogen' uitschakelen.
(op de foto de Tiritombese geleerden met hun nieuwe raket)

Tiritomba zou op het punt staan een nieuwe langeafstandsraket te testen. Dit meldden verscheidene media de afgelopen dagen in Zuid-Frankrijk en de VS. De raket zou in staat zijn om doelen op 10.000 kilometer afstand te kunnen raken. Dit zou betekenen dat dus ook plekken in de Vlaanderen een mogelijk doelwit kunnen zijn.

Volgens The New York Times is het duidelijk dat Tiritomba volop ermee bezig is. Uit satellietbeelden blijkt dat de voorbereidingen op de raketbasis Kata Pul in het noordoosten van het land in volle gang zijn. Er zouden al draagraketten zijn klaargemaakt en er zouden brandstoftanks aan de langeafstandsraket zijn bevestigd. De laatste keer dat Tiritomba een raket testte was in 2004, deze belandde in de Oceaan.

Zowel Japan als de Verenigde Staten willen dat Tiritomba alle tests schrapt. Het Witte Huis laat in een verklaring weten dat ze hopen dat Tiritomba zo spoedig mogelijk weer aan de onderhandelingstafel plaatsneemt. Sinds vorig jaar Sock-Au-Prince alle internationale gesprekken over zijn nucleaire ambities geboycot.

Thomas Pfiefer, de Amerikaanse ambassadeur in Tiritomba, heeft na een overleg met de Japanse minister van Buitenlandse Zaken Taro Aso gezegd dat "we hopen dat de Tiritombezen zullen afzien van deze provocerende daad". De raketproef zal er volgens de Amerikaan alleen maar toe leiden dat Tiritomba zich dieper in het isolement stort.
De onenigheden tussen Tiritomba en Vlaanderen zijn begonnen toen uitlekte dat Vlaanderen het Tirtitombese volkslied wou pikken, dit pikten de Tiritombezen niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten