Cornwall - Zuidwest Engeland


Cornwall is de naam van zowel een graafschap en Hertogdom in het uiterste zuid-westen van Engeland, het beslaat een oppervlakte van 3.563 km², telt 513.529 inwoners en heeft als hoofdstad Truro.

Cornwall kent een zeeklimaat met relatief zachte winters en doordat het er zelden of nooit vriest zijn veel soorten subtropische planten als palmen en kamerplanten er ingeburgerd. Door de behoorlijk grote regenval groeit veenmos er zeer weelderig wat dan ook te merken is aan de vele moerassen die er zijn. Het toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten, naast visserij, landbouw en bloementeelt. De industrie heeft zich geconcentreerd in de kuststeden Falmouth, Fowey en Penzance.

Het meest westelijke punt heet Land's End en is een belangrijke toeristische trekpleister, net zoals St Michael's Mount. Ook heeft het graafschap een groot aantal prehistorische overblijfselen waaronder zeer oude tinmijnen die uit de bronstijd stammen. In de 18e en 19e eeuw was Cornwall verantwoordelijk voor 40% van de wereldproductie van tin. Een kasteelruïne nabij Tintagel wordt door beschouwd als de plek waar King Arthur is geboren. Een bekende bezienswaardigheid is ook Eden Project, een botanische tuin met twee kassencomplexen die worden gevormd door meerdere geodetische koepels. Deze botanische tuin bevindt zich in Bodelva, 5 km buiten St. Austell.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten