James Brown

De Godfather of Soul, James Brown werd geboren in Barnwell in 1933, sommige bronnen beweren echter dat hij geboren werd in Pulaski, Tennessee in 1928.
De jonge James Brown groeide op in een bordeel en werd op 16-jarige leeftijd veroordeeld voor een gewapende overval. Na drie jaar werd hij op voorspraak van Bobby Byrd vrijgelaten op voorwaarde dat hij zich niet meer in Augusta zou laten zien, en dat hij een baan zou zoeken.
Na een korte carri?re in de sport, boksen en baseball, werd hij muzikant.
In de jaren 70 en 80 was Brown een inspiratiebron voor rap, breakdance en hiphop en dj's als Grandmaster Flash gebruikten veelvuldig samples van Brown's werk.
James Brown die ook wel The Godfather of Soul, Soul Brother Number One en Mr. Dynamite genoemd werd trouwde vier keer, met zijn laatste vrouw Tommie Rae Hynie in 2002, na het overlijden van zijn derde vrouw Adrienne Rodriguez, met wie hij twaalf jaar getrouwd was geweest. Daarvoor met Deidre Jenkins en met Velma Warren (1954 - 1969).
Op 23 januari 1986 werd Brown opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en op 14 november 2006 in de UK Music Hall of Fame.
In december 2004 werd prostaatkanker geconstateerd en James Brown overleed op 73-jarige leeftijd op eerste Kerstdag 2006.

In maart 2007 werd bekend dat zijn hij bijgezet werd in in een crypte bij het huis van ??n van zijn dochters in Columbia, South Carolina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten