Louis Neefs

8 augustus1937 - 24 december 1980
Louis Neefs, wiens echte naam Ludwig Neefs was werd geboren in Gierle.
Tijdens zijn collegetijd in Mechelen werd zijn zangtalent ontdekt en leerde hij eveneens gitaar spelen. Via Jacques Kl?ger, vader van Turamanager Jean, kwam hij in contact met de platenbusiness.
In het begin van de jaren '60 beland en hoort Louis samen met Will Ferdy en vooral Rocco Granata bij de oprichters van de platenmaatschappij "Cardinal.
Ook de deelnames aan het selectieprogramma voor het Eurovisie Songfestival, Canzonissima, dateren uit de zestiger jaren. Hij vertegenwoordigde Belgi? in 1967 in Wenen met "Oh, oh, ik heb zorgen" en in '69 in Madrid met "Jennifer Jennings". Hij eindigde telkens 7de.
In het begin van de 70-iger jaren deed Louis presenteerwerk op de BRT voor o.m. "Binnen en buiten", een programma dat ook Mike Verdrengh presenteerde, en voor "Tienerklanken". In de 2de helft van de jaren '70 raakte Louis gefrustreerd, omdat hij vond, dat de Vlaamse muziek te weinig aan bod kwam op de BRT. Inmiddels had Rocco de muziekuitgeverij en platenmaatschappij "Cardinal" volledig naar zich toegetrokken en wist Louis voor korte tijd niet meer van welk hout pijlen maken tot plots alles op (Nederlandse) wieltjes begon te lopen. Met producer Peter Koelewijn nam hij "Margrietje" op en Louis timmerde aan een succesvolle carriere in Nederland, die ook zijn vruchten afwierp in Belgie
Intussen was Louis in Mechelen tot CVP-gemeenteraadslid gekozen en was hij de fiere vader van 2 zonen geworden, Ludwig en Gunther. Deze laatste werd in de 90-er jaren in het spoor van zijn vader een succesrijk zanger en Ludwig werd,actief in de showbusiness.
De familie Neefs is trouwens een heel muzikale familie, want ook de zus van Louis, Conny, heeft een muzikale loopbaan achter de rug.

Op het hoogtepunt van zijn succes kwam Louis samen met zijn vrouw op Kerstnacht om in een verkeersongeval in Lier, nauwelijks 43 jaar oud

Geen opmerkingen:

Een reactie posten