Barry White

Barry White werd als Barry Eugene Carter geboren in Galveston, Texas, en groeide op in Los Angeles.
Eind jaren zestig begon Whites muziekcarrière, aanvankelijk als producer. Zijn grootste succes was het opzetten van Love Unlimited, een damesgroep met drie leden, waaronder zijn latere vrouw Glodean James, waarvoor hij de klassieker Walkin' in the Rain (With the One I Love) schreef.

White had een aantal liedjes geschreven, en zocht een mannelijke vocalist om deze op te nemen. Uiteindelijk liet hij zich overhalen dit zelf te doen, wat leidde tot het succesvolle album "I've Got So Much to Give" met de hit I'm Gonna Love You Just a Little More Baby.

Zijn volgende succes was de oprichting van het Love Unlimited Orchestra. Tegen alle verwachtingen in, werd het volledig instrumentale Love's theme een grote hit.

De Amerikaanse soulzanger Barry White is vrijdag op 58 jarige leeftijd in Los Angeles overleden ten gevolge van zware nierproblemen, meldde zijn manager Ned Shankman. Hij lag sinds september in het ziekenhuis in afwachting van een donornier.
Barry White was in augustus 1999 al eens opgenomen in het ziekenhuis wegens problemen met zijn bloeddruk waardoor verschillende concerten werden afgelast. Barry White genoot bekendheid over heel de wereld door zijn succesnummers als 'Can't get enough of your love' en 'You're the first, the last, my everything'.
Barry White was reeds zeer bekend in de jaren zeventig maar heeft toch moeten wachten tot 2000 om zijn eerste Grammy Awards te behalen met zijn album 'Staying Power'. Barry White werd geboren in de Verenigde Staten in 1944 en begon te zingen in een kerkkoor vooraleer hij in de muziekindustrie belandde als producent, muziekschrijver en artiest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten