Cocktails met Sambuca

Sambuca is een Italiaanse anijslikeur met een alcoholpercentage van 40%.

Traditioneel wordt een sambuca geserveerd met drie koffiebonen in het glas. Deze koffiebonen staan voor gezondheid, rijkdom en geluk.

Een sambuca hoort even aangestoken te worden om een mooie ronde, dikke smaak te krijgen en om warm en koud tegelijk in de mond krijgen.

Murder One
1/10 Blue Curacao
1/10 Sambuca
2/10 Wodka
4/10 jus d'orange
2/10 Pina Colada

Alles in een glas en shaken.

Eyeball Paul
30ml Vodka
30ml sambuca
30ml Gin
30ml Blue Curacao
Tabasco
koffieboon

Doe de Vodka, Sambuca & Gin in een tumbler en giet er als laatste een laagje blue curacao en tabasco over.
Drop de koffieboon in het glas en steek alles aan. (laat 8 seconden branden)

Fireball
1/2 deel Tequila
1/2 deel Sambuca
tabasco

Pak een shotglas en vul deze voor de helft met Tequila. Vul aan met Sambuca en laat hier enkele druppels Tabasco in vallen.
Aansteken en 10 tot 20 seconden laten branden.
Opdrinken door een rietje.
Let op dat je hittebestendige glazen gebruikt en dat je je rietje niet laat smelten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten