Vlaamse stoofkarbonaden

Benodigdheden:

50 g boter
1 kg stoofvlees
2 grote uien, gepeld en in ringen gesneden
1/2 liter pils
peper en zout
1 grote snee met mosterd bestreken brood

Bereiding:
Smelt de boter in een grote pan.
Bak het vlees in kleine porties goed bruin. (Als je al het vlees tegelijk in de pan doet, zal de pan te fel afkoelen en het vlees niet bakken maar koken, waardoor het taai wordt.)
Schep het vlees over in een pot.
Bak daarna in de pan de uiringen en schep ze bij het vlees.
Giet de pils in de pot en roer alles los.
Zet nu de pot met het vlees op het vuur.
Breng op smaak met peper en zout en leg de boterham er bovenop.
Laat 2 à 2,5 uur heel zachtjes pruttelen. (23 minuten in de presspot)
Roer af en toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten