Haggis

Benodigdheden
schaapsmaag, schaapshart, schaapslever, 225 gram vers niervet, 3/4 kopje havervlokken, 3 uien, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel vers gemalen peper, 1/4 theelepel cayennepeper, 1/2 theelepel nootmuskaat, 3/4 bouillon.

Bereiding
Was de maag, schraap hem af en laat ze een nacht in gezouten water weken.
Haal de maag binnenstebuiten voor de vulling.

Was de lever, het hart en de longen, leg ze in een pan kokend water met
een theelepel zout en laat ze 2 uur koken, met de luchtpijp over de rand
van de pan. Snij daarna het hart in stukken en rasp de lever.

Maak een grote, zware pan heet en rooster het havermeel tot het
droog en iets donkerder gekleurd is.
Mix alle ingrediƫnten, vul de maag ermee voor ongeveer 2/3 want havervlokken zetten uit tijdens het koken.

Druk de lucht uit de maag en naai ze dicht. Doe de maag in een pan met kokend water. Laat 3 uren zachtjes zonder deksel koken. Voeg water toe tijdens het koken om de maag bedekt te houden. Als de maag gaat zwellen, prik er met een vork in om te voorkomen dat het barst.

Serveren op een plateau met aardappelpuree, koolraap en een malt whisky.

Als je geen ingewanden lust, stel ik voor om eerst de whisky te drinken, en daarna nog een en daarna nog een tot je het wel lust, daarna kan je de haggis naar binnen werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten