voor 4 personen,
Voorbereiding 60 minuten
Bereiding 90 minuten
Ingrediƫnten
500 gram runderriblappen, steak of tussenrib
1 kalfsnier
12 sjalotjes, geschild
150 gram champignons, schoon en in plakjes
peper en zout
1 scheutje droge Sherry
takje salie
bouillon
1 eetlepel bloem
Bereiding
Snij het rundsvlees in blokjes.
Laat het niertje een uur in koud water trekken, daarna goed wassen in plakjes snijden.
Doe het vlees in een ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Voeg de verse salie toe en besprenkel met de Sherry. Voeg de uitjes en de champignons toe en giet de bouillon erbij tot alles voor 2-3 bedekt is.
De schotel afdekken met piedeeg of bladerdeeg en de schotel in een voorverwarmde matig hete oven ruim een uur laten bakken. Het deeg moet goudbruin zijn en het vlees gaar.
Serveren met aardappelpuree, groene sla en erwten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten