De moeder die Eva genoemd werd.

De genetische manipulaties uitgevoerd in een speciale faciliteit met de naam Bit Shimti – Huis waar levenswind wordt ingeblazen – heeft veel weg van een laboratorium.
Eva werd volgens de bijbel gemaakt uit Adams rib.
Men moet hier effe een Soemerische woordspeling volgen.
SHI staat voor levensadem, IM had meerdere betekenissen afhankelijk van de context. Het betekende 'wind' maar ook 'zijde' en in de anatomie had het de betekenis van 'rib' en ook de totaal niet verwante betekenis van 'klei'.
TI betekent zowel 'leven' als 'rib', verdubbeld TI.TI had het de betekenis van 'buik' dat wat de foetus bevatte > SHI.IM.TI zou gelijk zijn aan 'leven – klei – buik – rib'.

Toen deed de Here God een diepe slaap
op de mens vallen; en terwijl deze sliep,
nam hij een van zijn ribben
en sloot haar plaats toe met vlees,
en de Here God bouwde de rib,
die hij uit de mens genomen had, tot een vrouw,
en hij bracht haar tot de mens.
Toen zeide de mens,
'Dit is nu eindelijk been van mijn gebeente
en vlees van mijn vlees.

Daarom zal deze Ish-sha (vrouw) heten,
omdat zij uit Ish (man) is genomen.
Daarom zal een man zijn vader en zijn moeder verlaten
en zijn vrouw aanhangen
en zij zullen tot één vlees zijn.

Voorheen vertoefde de Adam alleen in E.DIN (hof van Eden).
Om nakomelingen te krijgen moest Adam gemeenschap hebben met een niet hybride vrouw.
Hoe en waarom die tot leven werd geroepen is het verhaal van de rib en de hof van Eden.
Men zou het verhaal kunnen vergelijken met het feit dat een nauwe verwante een orgaan afstaat voor donatie, in geval van kanker en een ziekte die het immuunsysteem aantast, nemen de medici hun toevlucht tot beenmergtransplantatie.
In de bijbel is Adam de donor, hij wordt onder narcose gebracht, om een stuk rib te verwijderen die later zal gebruikt worden om de vrouw op te bouwen (niet scheppen). Het wijst erop dat de vrouw reeds bestond, maar er enkele aanpassingen dienden doorgevoerd te worden, om een levenswaardige levenspartner te worden voor Adam.
De LU.LU (werkers) waren nu in staat zich eindeloos voort te planten, doch één eigenschap hadden ze van de Annunaki niet gekregen, namelijk de lange levensduur. Van het fruit van de 'boom des levens' mochten zij niet proeven.
In de Soemerische tekst werd het als volgt beschreven:

Hij voorzag hem van brede kennis en inzicht…
Wijsheid had hij hem geven….
Hij had hem 'het kennen' gegeven;
Eeuwig leven had hij hem niet gegeven.

Wat houdt die ogenschijnlijke onsterfelijkheid in? Nou , volgens de teksten zouden die levens hebben van honderdduizenden jaren of meer. Dus wanneer een leider van de Annunaki een van de steden bestuurde gedurende 36.000 jaar of 10 sars, zou dat 180 mensengeneraties omvatten waardoor de indruk werd gewekt het eeuwig leven te hebben. De heerschappij over de steden wisselde afhankelijk van het beeld dat opkwam in de dierenriem, ze kwamen dan opnieuw aan de beurt als het aan hun gerelateerde beeld terug gunstig stond. Ik stel me bij dit hier toch een paar vragen, de beschrijving van de Annunaki in de Soemerische tabletten gaat hier voornamelijk over de leiders, er wordt weinig gerept over hun onderdanen (werkende Annunaki), doch wat zeker moet zijn is dat beide een heel lange levensduur hadden.
Wetenschappers hebben nu ontdekt dat intelligentie en levensduur kan gekoppeld worden aan een genetische component. Sommige dieren hebben zelf een genetische componenten die geprogrammeerd zijn tot zelfvernietiging na copulatie.
Studies hebben aangetoond dat sommige dieren het vermogen bezitten om beschadigde celgenen te repareren en aldus het verouderingsproces te stoppen of om te keren (bestaat er niet zo'n soort salamander die bij het verlies van een poot, die terug laat aangroeien?). Iedere soort heeft dus een duidelijke levensduur vastgelegd in zijn genen, maar in vroege tijden was de levensduur van de mens veel langer.
Volgens de bijbel leefde Adam 930 jaar, zijn zoon Seth 912 jaar en diens zoon 905 jaar, alhoewel de schrijvers van de Soemerische teksten vermoedelijk de vermelde levensduur met een factor 60 verkleinden, erkent de bijbel dat de mensheid voor de zondvloed een veel hogere leeftijd bereikte. Naarmate de millennia verstreken, begon de levensverwachting van de aartsvaders korter te worden. Terah, Abrahams vader werd 205 jaar, Abraham werd 175 en zijn zoon Isaäk 180, wiens zoon Jacob 147 jaar werd en deze laatste zijn zoon overleed op 110 jarige leeftijd.
Aangezien er wordt aangenomen dat genetische fouten die zich bij de herhaalde reproductie van DNA in de cellen accumuleren, bijdragen aan het verouderingsproces, duiden wetenschappelijke aanwijzingen op het bestaan van een biologische klok in alle levende wezens, een fundamenteel genetisch ingebouwde eigenschap die de levensduur van alle soorten regelt. Wat dat gen of groep genen is, wat hun geheim is, op welke manier zij aangestuurd worden om zich te doen gelden, zijn nog steeds onderwerp van intensief onderzoek.. Sommige virussen hebben fragmenten in hun DNA die hun quasi onsterfelijk maakt.
Ik had het daar over da salamandertje, misschien hebben zij ons levende wezens nagelaten die bepaalde zaken in zich hebben om later, bij het bezitten van voldoende kennis, deze materie te kunnen doorgronden. Ik denk nu maar alleen aan al die mensen met een fysieke handicap, die dan instaat zouden zijn om het ontbrekende deel terug laten aan te groeien. Plant en dier kan ons waarschijnlijk nog heel wat openbaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten